Forside -> Arrangementer -> Arkiv -> Interaktionsdesigndag 2007 -> Program -> Seminar 7

Interaktionsdesigndag 2007

Seminar 7

Arrangementet er afholdt
(blev afholdt torsdag, 24. maj 2007, kl. 7:00-16:00)

Studenterprisvinderne

Det er studerende fra Aalborg Universitet, der kan tage både første- og andenpræmien med sig hjem, når
Studenterpris 2007 uddeles til de bedste danske specialer inden for interaktionsdesign.

Der står ”Aalborg Universitet” på både førstepræmien og andenpræmien, når den landsdækkende forening SIGCHI.dk den 24. maj uddeler hæder til de bedste specialer inden for samspillet mellem mennesker og computere. Specialer fra fem uddannelsesinstitutioner var nomineret til Studenterpris 2007, men præmierne gik til studerende fra henholdsvis Informatik og Arkitektur & Design på Aalborg Universitet.

Den samlede vinder blev Malthe Stougaard, der via sin uddannelse på Informatik har arbejdet med at skabe teknologier, der kan styrke social interaktion mellem forældre og børn. Et af resultaterne af Malthes teoretiske og praktiske indsats er en form for elektronisk udgave af ”Tampen brænder”, der integrerer leg og fysisk aktivitet gennem virtuel kontakt mellem børn og forældre. Dommerkomitéen har peget på den tidligere Informatikstuderende fra AAU som vinder på grund af samspillet mellem det udviklede produkt og hele den bagvedliggende proces, implementering og evaluering. Både på Aalborg Universitet og på hans udlandsophold på University of Melbourne i Australien har Malthe Stougaard arbejdet i grupper, og dommerne har lagt vægt på, at han fremstår som en selvstændig forsker, der har været ydmyg nok til at lære nyt af sine samarbejdspartnere. Det imponerende specialearbejde har nu både resulteret i et 13-tal og en pris fra SIGCHI.dk, der er en dansk forening for personer med interesse i interaktionsdesign.

Konkurrencens andenpræmie går til Fie Falck Larsen og Steffen Kongensbjerg Larsen for deres speciale fra Arkitektur & Design på Aalborg Universitet, hvori de har udviklet kommunikationsudstyr til vindmølleoperatører. Dommerne lod sig imponere af de studerendes store engagement, der har ført dem helt op i toppen af store vindmøller for at undersøge de larmende, trange og farefulde arbejdsforhold, de skulle tage hensyn til i deres produktdesign. På denne baggrund har Fie Falck Larsen og Steffen Kongensbjerg Larsen skabt et omfattende og fintfølende slutprodukt, der nu er klar til at blive sat i produktion, samtidig med at de har fremvist en professionel tilgang til produktdesignarbejdet.

 

Studenterprisen er i år sponsoreret af:

NNIT

Program

Seminarrękke
Workshops
Studenterpris 2007
Keynote