Forside -> Arrangementer -> Arkiv -> Agil UX

UX-Agilt Samspil

Arrangementet er afholdt
(blev afholdt tirsdag, 6. december 2016, kl. 8:30-11:00)

Over de seneste 10 år har agile udviklingsmetoder vundet kraftigt indpas i softwareindustrien, især SCRUM. Dette har erfaringsmæssigt ledt til en række udfordringer for UX specialisterne, herunder:

  • Det kan være problematisk at en agil udviklingsmetode såsom SCRUM ikke har en defineret en UX rolle
  • UX'ere er ofte tilknyttet flere SCRUM teams
  • UX'ere har ikke altid mulighed for at designe up-front og starter deres research- og designarbejde på samme tid som programmeringen af softwaren
  • At udføre UX design aktiviteter og softwareudvikling af disse designs i samme sprint fungerer ikke optimalt (UX'erne skal kæmpe for at levere designs til tiden)
  • Krav er ikke veldokumenterede, hvilket leder til forvirring omkring UX leverancer

På denne temadag på ITU (Rued Langgaards Vej 7, København) sættes der fokus på bl.a. disse udfordringer in et UX-Agilt samspil.

En forsker giver et overblik over UX-Agil landskabet ift. metodebrug samt forskellige tilgange, som kan løsne op for udfordringerne i at integrere UX aktiviteter i agile udviklingsprocesser. Derudover fortæller en UX'er fra industrien om erfaringer fra den virksomhed, hvor hun er ansat.

Marta Kristín Lárusdóttir Marta Kristín Lárusdóttir, Reykjavik Universitet
Marta giver et overblik over det UX-Agile landskab ift. metodebrug samt forskellige tilgange, som kan løsne op for udfordringerne i at integrere UX aktiviteter i agile udviklingsprocesser.

Marta Kristín Lárusdóttir er lektor på Reykjavik Universitet

Tina Øvad, ITU
Tina deler de erfaringer, som hun som UX designer og forsker har gjort, siden hun trådte ind på den agile arena. Hun vil give et indblik i idéer og forskellige værktøjer, der understøtter, hvordan man både som UX designer, men også som agilt team, kan overvinde nogle af de forhindringer og udfordringer, der er ved at arbejde med UX design i et industrielt, agilt miljø.

Tina Øvad er ekstern lektor ved IT-Universitet, hvor hun underviser i user experience og agil udvikling. Hun har skrevet en erhvervs PhD i samarbejde med Radiometer Medical, hvor hun har undersøgt mulighederne ved at arbejde med UX design og usability i agile, industrielle miljøer. Yderemere har Tina arbejdet som UX designer hos Radiometer og SenDx Medical, samt arbejdet med at skabe en fælles ramme for hvordan Nykredit arbejder med UX design i agile udviklingsmiljøer.

Agil UX

Tilmelding
Deltagerliste (kun for medlemmer)
Live (kun for medlemmer)